BAS 1602017-04-12T12:18:34+00:00

BAS 160

Boyta: 160,6 m²
Farstu: 9,3 m²
Antal rum: 6
Varav sovrum: 4
Jag vill veta mer om
BAS 160!

Kontakta säljare här

Det är med mycket stolthet vi presenterar BAS 160. Ett hus med praktisk planlösning, vacker exteriör och absolut toppkvalitet när det gäller smarta energilösningar. Här har vi redan som standard infört vårt passivhuspaket med EPS Grå i tak och väggar och fönster och dörrar med ytterligare förbättrat u-värde. Att bygga ett passivhus kräver kunskap och därför har vi tagit hjälp av experter på området, Kjellgren/Kaminsky Architecture.

Arkitektens beskrivning av huset

BAS 160 är ett omtänksamt hus på många sätt. Inte bara för att det är ett av Sveriges mest energieffektiva typhus och på det sättet värnar om vår miljö och kommande generationer. Det är också ett hus där alla ytor har tillvaratagits och gestaltats med omsorg och inlevelse.

Huvudentré är genom den inbyggda farstun, men har man smutsiga kläder eller mycket att släpa på är det smidigare att smita in genom tvättstugan. Farstun fungerar som vindfång och hjälper huset att hålla värmen, precis som farstur användes förr i tiden. Det är också en perfekt yta för förvaring av tex golfbagen eller barnvagnen.

Innanför farstun finns en rymlig centralt placerad hall från vilken man når toalett, tvätt, förråd, trappa upp till andra våningen och ett rum för tonårsbarnet, hobby verksamheten eller hemmakontoret.

Fortsätter man inåt i huset från hallen kommer man till ett rymligt vardagsrum med kök i öppen planlösning. Här finns plats både för långbord vid stora middagar eller den snabba lunchen vid köksön. Vid matplatsen kan de två glasade slagdörrarna öppnas upp och maten kan serveras på terrassen. Köket kan även utföras som ett separat rum för den som så önskar.

På plan två finns ytterligare tre sovrum och ett mindre allrum. Från allrummet når man terrassen som är placerad på farstuns tak. På plan två finns också husets stora badrum med möjlighet till badkar.

Planlösning

 

Ritningar (pdf)