0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Bygga 1,5-planshus

Vill ni bygga ett 1,5-planshus? Reformhus har flera olika alternativ när det kommer till 1,5-planshus, inte nog med det, de är även lågenergihus!

Er vision är vår passion!

Vi strävar efter att skräddarsy byggprojekten efter din vision om ett väl fungerande boende. Du som köper en villa ska kunna förvänta dig en rimlig investering och en låg boendekostnad tack vare låg energiförbrukning.

Ska du bygga 1,5-planshus? Få större boyta på mindre byggyta

1,5-planshus är en hustyp som passar den som gärna vill ha två våningar, men tycker att vanliga tvåvåningshus känns för stora. I ett 1,5-planshus får du dubbelt så mycket boyta som i ett enplanshus, men rummen på övervåningen har så kallat sänkt väggliv på grund av att taket sluttar inåt. Ett 1,5-planshus gör det betydligt lättare att dela upp bostaden, till exempel genom att ha sovrummen på övervåningen.

För dig som har en mindre tomt att bygga på, men ändå vill ha mycket boyta, rekommenderar vi dig att bygga 1,5-planshus. Huset sticker inte ut så mycket med sin storlek men är ändå rymligt. Dessutom får du mer utsikt och kan placera sovrummen på övervåningen där det inte är lika mycket insyn. Vill du ändå ha lite mer utrymme utåt väggarna på övervåningen kan du välja ett hus med förhöjt väggliv, där väggarna på övervåningen inte börjar luta inåt direkt.

Bygg välisolerade 1,5-planshus med maximal boyta

I ett 1,5-planshus så fungerar mellanbjälklaget, det vill säga bjälklaget mellan under- och övervåning, delvis också som ett vindsbjälklag. Detta gör att det ställs lite extra krav på det, framför allt vad gäller isoleringen mot yttervägg där det lätt skapas en köldbrygga.

Tack vare vår lösning med profilerade isoleringsskivor slipper du det problemet och våra 1,5-planshus uppfyller med råge kraven på lågenergihus. PIR, som vi använder som isolerande material är ett av de mest effektiva högpresterande isoleringsmaterialen. Redan en 30 millimeters PIR-skiva är helt diffusionstät, vilket gör att vi kan konstruera och leverera tunnare väggar som ändå har maximal motståndskraft mot kyla och fukt, vilket i sin tur ger en större boyta.

Vi ritar och bygger efter dina önskemål

Vi har hjälper dig att bygga 1,5-planshus enligt dina önskemål. De är alla utformade av olika arkitekter som haft olika mål, vilket gör att du lätt kan hitta ett hus som passar din tomt och din familjs önskemål och behov. Gemensamt för husen är att de är gediget byggda och planerade för att göra livet lättare för människorna som bor i dem.

Men självklart kan vi även skräddarsy ett hus helt utifrån dina önskemål. Vi konstruerar och levererar energieffektiva och fuktsäkra hus över hela Sverige och vi erbjuder även totalentreprenad på uppförandet. Du väljer själv hur mycket du vill ha hjälp med efter att vi byggt och levererat delarna till ditt hus. Har du fler frågor om 1,5-planshus eller andra hustyper är du varmt välkommen att kontakta oss.

Hållbarhet

All produktion sker med minsta möjliga klimatpåverkan på vår fabrik i Hässleholm. Med passion för hantverk och det tekniska kunnandet produceras och levereras måttanpassade väggar dagligen.

Kontakta oss

Telefon

E-post

Adress

Industrigatan 12
281 43 Hässleholm

Eller skicka ett meddelande


personuppgifter