0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Bygga 1-planshus

Hos Reformhus hittar du flera olika varianter av 1-planshus. Vi har lång erfarenhet av att leverera nyckelfärdiga 1-planshus, varmt välkommen till oss!

Er vision är vår passion!

Vi strävar efter att skräddarsy byggprojekten efter din vision om ett väl fungerande boende. Du som köper en villa ska kunna förvänta dig en rimlig investering och en låg boendekostnad tack vare låg energiförbrukning.

Högt i tak med mycket ljusinsläpp

Det finns många goda skäl att välja ett 1-planshus när du ska bygga nytt. Det som får de flesta att välja ett 1-planshus är antagligen bekvämligheten i att slippa ha en trappa som man måste springa upp och ner i för att ta sig mellan rummen. Av den anledningen är 1-plansvillor populära bland äldre. Men även för många barnfamiljer har 1-planshus visat sig vara lockande, eftersom man som förälder slipper oroa sig för att små barn ska trilla i trappan, eller ut från ett fönster på andra våningen.

Men att bygga 1-planshus har fler fördelar än så. Om man tittar exteriört ser man att den lägre höjden gör att hustypen passar extra bra i en platt omgivning, där det inte finns så många höga hus intill. Ett alltför högt hus i ett annars flackt landskap kan se otympligt och överdimensionerat ut, medan 1-planshuset smälter in bättre i landskapet. Vidare kan man med endast ett plan experimentera betydligt mer med utformningen av taket. Ett vanligt exempel är pulpettak, där man kan utnyttja de högre delarna av taket för att få mer rumshöjd inne i huset. På samma sätt ger ett vanligt sadeltak en ljus och fin rymd i mitten av huset, där man då kan placera vardagsrummet.

Att bygga 1-planshus kräver eftertanke vid planlösningen

Avsaknaden av trappa gör att allt i huset finns samlat på ett och samma plan. Detta innebär dock i sin tur att man när man bygger ett enplanshus behöver tänka lite extra på planlösningen. Hur ska sovrummen ligga för att minimera direkt ljusinsläpp och samtidigt vara så insynsskyddade som möjligt? Hur ska man göra för att bostaden inte ska kännas utspridd och som att det blir långt mellan rummen?

Något många gör är att försöka placera köket så centralt i huset det går, för att få ett nav som vardagslivet kan kretsa kring. I våra 1-planshus har vi låtit arkitekterna lägga fokus på just detta, att skapa naturliga sammanhang i huset och få vardagslivet att flyta på så smidigt som möjligt. Sovrum och tvättstuga ligger lite mer avskilda medan kök och vardagsrum ligger centralare, ofta med högre i tak. Fönstren är stora och släpper in mycket av ljuset och omgivningen.

Vi hjälper dig att bygga 1-planshus utifrån dina önskemål

Vi hjälper dig gärna att ta fram ditt drömhus i ett plan utifrån dina skisser eller beskrivningar, men erbjuder även färdigritade hus med den entreprenadform du själv önskar. Som alltid i våra hus har våra isoleringslösningar med tunna men välisolerade och fuktsäkra väggar tillåtit arkitekterna att jobba med mer boyta utan att huset brer ut sig för mycket på tomten, något som annars kan vara ett problem i enplansvillor, där varje ökad kvadratmeter boyta betyder en extra kvadratmeter av tomten. Kontakta oss så berättar vi mer!

Hållbarhet

All produktion sker med minsta möjliga klimatpåverkan på vår fabrik i Hässleholm. Med passion för hantverk och det tekniska kunnandet produceras och levereras måttanpassade väggar dagligen.

Kontakta oss

Telefon

E-post

Adress

Industrigatan 12
281 43 Hässleholm

Eller skicka ett meddelande


personuppgifter