0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Bygga nytt hus pris

Vill ni bygga nytt hus, men funderar på pris och kostnader? Vi kan hjälpa er, vi levererar nyckelfärdiga passivhus till våra kunder och vet exakt vad just ni behöver!

Er vision är vår passion!

Vi strävar efter att skräddarsy byggprojekten efter din vision om ett väl fungerande boende. Du som köper en villa ska kunna förvänta dig en rimlig investering och en låg boendekostnad tack vare låg energiförbrukning.

Kostnader för att bygga nytt hus

En av de viktigaste frågorna att ställa sig inför ett husbygge är så klart hur mycket det kommer att kosta. Har du råd att bygga drömhuset eller måste du sänka dina önskemål till en mer realistisk nivå för att ro projektet i hamn? Det är lätt att förivra sig när man sitter vid köksbordet och planerar sitt hus, så för den som har en begränsad budget gäller det att i förväg ta reda på hur prisläget ser ut på olika material och tjänster och göra väl avvägda prioriteringar.

Olika priser i olika delar av landet

Att ange ett generellt pris för att bygga ett nytt hus är så klart inte möjligt, eftersom kostnaden för ett husbygge beror på så många olika faktorer. För det första har det att göra med var i landet du vill bygga huset. Tomtpriser och priser på byggtjänster varierar, dels mellan storstad och landsbygd men också mellan landsdelarna. Med det sagt så är det så klart möjligt att vända sig till en hustillverkare i en annan del av landet, om de tar uppdrag där. På Reformhus levererar vi hus till alla delar av Sverige och samarbetar med lokala leverantörer och entreprenörer.

Andra faktorer som avgör slutpriset

Andra faktorer som avgör kostnaden är så klart storleken, vilken typ av konstruktion huset ska ha, samt om du väljer ett färdigritat hus eller tar fram ritningar själv i samarbete med en arkitekt. Materialvalet har stor betydelse, samt hur mycket arbete du vill göra själv respektive lägga ut på entreprenad. Om du är beredd att bygga en del själv och ta in den hjälp du behöver av olika leverantörer kommer du så klart billigare undan, men det förutsätter att du har tid och kraft att lägga på att bygga och på att driva projektet.

Många som ska bygga nytt hus väljer att bygga nyckelfärdigt, något som ger ett högre pris men i gengäld innebär att husleverantören står för totalentreprenad på husbygget och färdigställer det så att det är helt inflyttningsklart. Att låta bygga ett nyckelfärdigt hus kräver dock att du är helt klar över hur du vill att slutresultatet ska bli, eftersom det vanligtvis är svårt att ändra saker när bygget väl är igång.

Är lågenergihus dyrare?

Inom några år förväntas kraven på energiförbrukning för nya hus skärpas, så att alla nybyggda hus blir det vi idag kallar nära-nollenergihus. Bakom de skärpta kraven står ett EU-direktiv, men det är upp till varje lands regering att bestämma var gränsvärdena för vad som är ett nära-nollenergihus ska dras med hänsyn till det egna klimatet. Redan idag väljer många att bygga lågenergihus, som är ett samlingsnamn för de typer av hus som är byggda för att ha ett betydligt lägre energibehov än vad som krävs enligt Boverkets specifikationer.

Ett lågenergihus byggs med extra effektiv isolering och ett ventilationssystem med värmeväxlare som tar tillvara på energin från inströmmande sol, värmen från människorna som bor i huset samt de elektriska apparaterna i bostaden. Att bygga ett lågenergihus kan innebära en något högre kostnad än för ett traditionellt hus, en siffra som brukar nämnas är 10%. Vi menar däremot att vi klarar att bygga ett lågenergihus till samma kostnad som ett vanligt hus.

Lågenergihus till ett rimligt pris

Som hustillverkare vet vi hur viktigt det är med en realistisk budget när man ska bygga ett nytt hus, och vi är måna om att redan från början hjälpa våra kunder att göra rätt val avseende boyta, material och andra faktorer. Vårt mål är att du som bestämmer dig för att bygga ett nytt hus med oss i slutändan ska känna att du gjort en rimlig investering tack vare en låg boendekostnad.

Välja färdigritat eller ta hjälp av arkitekt

Att välja ett färdigritat hus kan vara ett bra sätt att komma ner i pris när man vill bygga ett nytt hus. Färdigritade hus är designade utifrån vissa givna ramar som syftar till att få ner produktionskostnaderna och de går snabbare att tillverka och att montera. De flesta hustillverkare har en lång rad färdigritade hus i olika storlekar och i olika klasser. Hos Reformhus erbjuder vi till exempel drygt tjugofem olika hus uppdelade i kategorierna Bas, Exklusiv och Trend.

Självklart går det att göra vissa ändringar på ett färdigritat hus, men vill du ha full kontroll över utseende och funktion på huset så är det bättre att ta hjälp av en arkitekt för att rita ett unikt hus. Då får du ett hus skräddarsytt utifrån dina önskemål och visioner, och du kan påverka husets utseende ner på detaljnivå.

Flexibla tillverkare av lågenergihus

Vi tillverkar och levererar hus ur vårt sortiment med färdigritade lågenergihus, men erbjuder även arkitekthjälp där du får ritningar till ett skräddarsytt hus som vi sedan tillverkar och levererar. En av de största fördelarna med våra hus är den unika isoleringsmetoden med profilfrästa PIR-block i isoleringen, vilket ger tunna väggar samtidigt som de har bland det lägsta u-värdet på marknaden. De tunna väggarna ger arkitekten mer frihet och ökar den befintliga boytan.

Har du fler frågor kring kostnader för att bygga nytt hus, eller undrar över priser på specifika material eller tjänster, tveka inte att höra av dig så kan vi hjälpa dig. Ju mer du själv sätter dig in kostnadsbilden för ett husbygge, desto lättare blir det för dig som kund att planera och göra rimliga avvägningar redan på planeringsstadiet. Det gör också samarbetet med hustillverkare och entreprenörer betydligt roligare och smidigare när projektet väl kommer igång.

Hållbarhet

All produktion sker med minsta möjliga klimatpåverkan på vår fabrik i Hässleholm. Med passion för hantverk och det tekniska kunnandet produceras och levereras måttanpassade väggar dagligen.

Kontakta oss

Telefon

E-post

Adress

Industrigatan 12
281 43 Hässleholm

Eller skicka ett meddelande


personuppgifter