0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Bygga parhus

Är ni på jakt efter ett parhus, men vill slippa jobbet med att bygga? Vi har nyckelfärdiga parhus som kan skapa det perfekta boendet för er.

Er vision är vår passion!

Vi strävar efter att skräddarsy byggprojekten efter din vision om ett väl fungerande boende. Du som köper en villa ska kunna förvänta dig en rimlig investering och en låg boendekostnad tack vare låg energiförbrukning.

Dela på kostnaderna och få ett smidigt boende

Ett parhus är ett hus som till formen ofta ser ut som en villa, men som inuti består av två lägenheter. Denna typ av hus har länge varit relativt ovanlig i Sverige, då rad- eller kedjehus är betydligt vanligare här. Utomlands är dessa hus dock betydligt mer förekommande, inte minst i Storbritannien. Parhus är ett mycket bra sätt att bygga ett nytt hus till ett billigare pris, eftersom man oftast är två familjer som delar på byggkostnaderna.

Oftast är lägenheterna i ett parhus spegelvända med varsin uppfart och entré, varsin carport och så vidare. Lägenheterna kan vara i ett eller flera plan. De delar en bärande vägg och det finns ingen dörr mellan lägenheterna. Ett parhus måste anges som just ett parhus i bygglovsansökan. Det ska med andra ord framgå att det är ett hus ämnat för två hushåll.

Fördelar med att bygga parhus

Att bygga ett parhus innebär att man kan skapa två lägenheter på samma yta som ett vanligt enbostadshus. Detta innebär såklart ekonomiska och miljömässiga fördelar, både för entreprenörer och för privatpersoner, till exempel två familjer som vill bygga ett hus att dela på. Ett annat exempel är större familjer med flera generationer som vill bo nära varandra.

Parhus är en social boendeform, där grannarna blir lite mer än grannar. Man har hand om huset tillsammans och lever tätt inpå varandra som i ett flerfamiljshus. Samtidigt blir man inte anonyma för varandra, som man annars lätt kan bli i ett större hus med flera bostäder. I takt med att våra boendemönster förändras till att bli mer socialt och miljömässigt hållbara ser vi att parhus håller på att bli en allt populärare boendeform både på landsbygden och i stadsområdena.

Välisolerade parhus med mer boyta

När det kommer till lägenheter i parhus finns det stora vinster med att välja oss som tillverkare och entreprenör. För det första kan vi med vår unika isoleringslösning, bestående av profilfrästa PIR-block, tillverka tunna väggar på endast 300 mm som maximerar ytan i lägenheterna och samtidigt håller ett u-värde på så lite som 0,12.

Våra parhus är lågenergihus som är bekväma att bo i och håller hög standard. På Reformhus kan vi erbjuda tillverkning, leverans och uppförande av energieffektiva och välplanerade parhus över hela Sverige. Vi anpassar oss till våra kunders idéer och önskemål och ser alltid till att leverera en skräddarsydd lösning enligt den entreprenadform du önskar. Hör av dig så berättar vi mer!

Hållbarhet

All produktion sker med minsta möjliga klimatpåverkan på vår fabrik i Hässleholm. Med passion för hantverk och det tekniska kunnandet produceras och levereras måttanpassade väggar dagligen.

Kontakta oss

Telefon

E-post

Adress

Industrigatan 12
281 43 Hässleholm

Eller skicka ett meddelande


personuppgifter